"İKİ GÜNÜ AYNI OLAN ZARARDADIR"

"İKİ GÜNÜ AYNI OLAN ZARARDADIR"

"İKİ GÜNÜ AYNI OLAN ZARARDADIR"

Teknik Direktör’ümüz Sait Karafırtınalar gündemi değerlendirdi. Gazeteci Serkan Şenyürek’in sorularını yanıtlayan teknik adam, son haftalardaki çıkışın devamı için çok çalıştıklarını belirtti. Karafırtınalar’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ankaragücü maçının değerlendirmesini alabilir miyiz?
Oyuncularımı tebrik ediyorum. İyi bir mücadeleyle iyi bir oyunla maçı kazandılar. Ama bu bizim için yeterli değil, oyunculara da söylediğim bir şey var, İki günü aynı olan zarardadır. Biz oyunumuzu geliştirmeye devam edeceğiz, taraftarı mutlu etmeye devam edeceğiz. Bu maçı çoktan unuttuk, Samsun’a hazırlanıyoruz. Oradan da puan veya puanlarla dönmek istiyoruz.

Son haftalardaki çıkışı neye bağlıyorsunuz?
İyi çalışıyoruz sadece, oyuncularla bir frekans yakaladık. Bir şekilde bu oluştu. Bizim oyunumuz tamamen sonuca odaklı bir oyun anlayışı, bunun yanına takım halinde savunmayı da ekleyince güzel şeyler çıkmaya başladı. Kupa maçı da var arada bir tane, onu da unutmamak gerekiyor, kazanma alışkanlığı çok önemli. 

Milli maç arası Adanaspor’a yaradı diyebilir miyiz?
Aslında bir ivme yakalışmıştık çekiniyorduk milli takım arasından ama iki milli takım arası da yaradı, ikisinden sonra da seri yakaladık. 

Ankaragücü maçındaki futbolcuların mücadelesini neye bağlıyorsunuz?
Öyle kazanacağız, mücadele etmeden maç kazanmanın imkanı yok, sadece teknikle taktikle maç kazanılmıyor, o mücadeleyi, gayreti, taktiği sahaya koymak gerekiyor, oyuncularım da bunu fazlasıyla yaptılar.

Penaltı pozisyonuyla ilgili ne söylersiniz? Sizce penaltı mıydı?
Çekmeyi gördükten sonra her hakem verir o penaltıyı, bence de penaltı aslında. Ama penaltıdan önce o uzun topun aksiyonuna girip attırılmaması gerekirdi, kalecinin o topu çok rahat alması gerekirdi, sıralarsak bir sürü şey var. Mesela orada Evren denk gelmiş, aslında akan oyunda kimsenin adamı yok herkes önüne gelen adamı alıyor duran top olsa adam evet Roche’nin adamıydı ama Evren kaleciyi beklemiş, o anda gecikme olunca anlık çekmiş. Bunlar futbolda olan şeyler ama yapmamamız gerekiyor. O dakikada o şansı rakibe vermememiz gerekiyor.  Galibiyetler hataları örtüyor, mağlubiyetler de yetenekleri örtüyor. Eğer berabere kalsaydık takımın bütün mücadelesi heba olabilirdi.

Ankaragücü maçındaki desteğe de değinen Karafırtınalar, konuşmasını taraftarlara teşekkür ederek noktaladı.
 

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.