İSTANBUL'DA AĞIR MAĞLUBİYET

İSTANBUL'DA AĞIR MAĞLUBİYET

İSTANBUL'DA AĞIR MAĞLUBİYET

Adanaspor’umuz, ligin 34. haftasında İstanbul Eyüp Stadı’nda Tuzlaspor’un konuğu oldu. 4-1 gibi ağır bir skorla mağlup olan Adanaspor’umuzda taraftarlar yönetime ve sahadaki futbola oldukça tepkili. 

Hızlı başlayan mücadelede 6. dakikada kalesinde gol gören takımımız, 20. dakikada Ait Bennasser’in golüyle eşitliği sağladı. Beraberliği yalnızca 14 dakika koruyabilen Adanaspor’umuz, 34. dakikada Harris’in golüne engel olamadı ve soyunma odasına 2-1 yenik gitti. 

İkinci yarıya da kötü başlangıç yapan Toros Kaplan, 48. dakikada yine Harris’in golüyle 3-1 geriye düştü. Bu golden 3 dakika sonra Ezeh’in golüyle fark 3’e çıktı. 4-1’in ardından sahada hiçbir varlık gösteremeyen takımın skoru kabullenen görüntüsü taraftarlarımızın eleştirilerine sebep oldu.

Taraftarlarımızın en çok tepki gösterdiği konu ise yönetimin devre arasında izlediği transfer politikası. Takımın ihtiyaç duyduğu takviyelerin -söz verilmesine rağmen- yapılmaması, taraftarlarımız tarafından “Yönetimin takımı sabote ettiği” şeklinde yorumlanmaya devam ediyor.

Ne Olmuştu?
Adanaspor’umuz sezonun orta bölümüne -Sait Karafırtınalar’ın da gelmesiyle birlikte- inanılmaz bir ivme yakalayarak girmiş ve Süper Lig sezonun bariz hedefi haline gelmişti. 9. hafta oynanan Manisa FK maçıyla birlikte 12 maçlık periyotta 8 galibiyet alan takım, 2 kez sahadan beraberlikle ayrıldı, 2 kez de mağlup oldu. 

Bu süreçte Ozegovic ve Samet Ali ile yolları ayıran Adanaspor’un, -girilen yeni transfer döneminde- forvet bölgesine transfer yapması bekleniyordu. Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Akgül de konuyla ilgili, net ifadelerle “Menemenspor maçına kadar forvet transferini tamamlamak istiyoruz. Zamana ihtiyaç duyan değil, hazır futbolcu olacak.” açıklaması yapmıştı. 

Fakat taraftarlarımız; büyük heyecanla yapılacak takviyeleri beklerken, sezonun en formda isimlerinden Uğurcan’ın şok ayrılığıyla sarsıldı. Konyaspor’a 350 bin Euro karşılığında gönderilen genç oyuncu, performansının yanı sıra yerli oyuncu statüsünden dolayı da takımın vazgeçilmezlerindendi. Bu ayrılığın yeri doldurulmayınca, yerli-yabancı denkleminde zaman zaman Donkor, Roche ve Bruns gibi isimler yedek kulübesinde oturmak zorunda kalmıştı. 

Transfer döneminin sona erdiğinde beklenen transferlerin hiçbiri yapılmadı ve Adanaspor, devamındaki 13 haftada 3 galibiyet 3 beraberlikle sadece 12 puan topladı. Bugün Tuzlaspor karşısında bu periyottaki 7. mağlubiyetini alan Kaplan, play-off potasından tamamen koptu.

Yöneltilen tepkiler, Goran Karacic’in takımdan kötü bir şekilde ayrılması ile birlikte daha da sertleşmişti. 
 

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.