UMUT SÖZEN: "KENDİMİ HER ZAMAN HAZIR TUTUYORUM"

UMUT SÖZEN: "KENDİMİ HER ZAMAN HAZIR TUTUYORUM"

UMUT SÖZEN: "KENDİMİ HER ZAMAN HAZIR TUTUYORUM"

Adanaspor'umuzda iki genç orta sahası Celil ve Uğurcan'ın kart cezalısı durumuna düştüğü hafta, gözler uzun süredir forma şansı bulamayan Umut Sözen'e çevrildi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan deneyimli futbolcu, şans bekliyor. Mücadeleci olmadığı söylentilerini verdiği örnekle yalanlayan Sözen, katkı koyma konusunda kendisine güveniyor. Açıklamalardan öne çıkanlar:

Önümüzdeki İki Kritik Maç Hakkında
İlerleyen zamanlarda sıkıntı yaşamamak adına önümüzde iki tane zorlu mücadele var. Bugünden itibaren hocamızın direktifleri doğrultusunda, iyi bir hazırlık süreciyle başlayıp,  yüzde yüz konsantre olup ilk etapta Balıkesirspor maçını kazanmak istiyoruz. Ardından da Menemenspor maçında en kötü bir puan veya galibiyetle takımımızı rahat bir yere götürmek istiyoruz. Hocam şans verirse elimden gelenin en iyisini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

Neden Forma Şansı Bulamıyor?
Her futbolcu oynamak ister, oynamayınca üzülür. Ben de üzülüyorum ama çalışmayı hiçbir zaman bırakmıyorum. Belirli bir tecrübeye gelmiş biri olarak kendimi her zaman hazır tutuyorum. 

Küçük yaştan beri yaşadığım sıkıntı. Hocalarım her zaman, "çok yeteneklisin çok iyi futbolcusun" diyor ama kullanılmıyorum. Küçük yaşlarda alnıma yapışan bir leke mi diyeyim bilmiyorum, "Umut koşmuyor mücadele etmiyor" gibi söylentiler var, ben bunu kabul etmiyorum. Çünkü daha önceki sezonlarda GPS takıldığı zaman takımın 1 veya 2. en çok koşan oyuncusu oluyorum. Sahada çok fazla defansif özelliğim olmadığı için koşmuyor olarak algılanıyor olabilirim. Bunu bir şekilde kırmam gerektiğinin farkındayım. Çalışmamı bu doğrultuda ilerletiyorum. 

Pozisyonum 10 numara ama daha önce 6 veya 8 numara da oynamışımdır. 10 numara pozisyonu daha rahat daha hücumsal olduğu için daha etkili olacağımı düşünüyorum. Uzun süre oynamadığım için şans bulursam maç eksiğim sıkıntı olabilir. Oyuncu oynayarak kendini var eder. 

Celil ve Uğurcan'ın Eksikliği
Bu takım için önemli iki genç kardeşimiz. İkisini de gelecekte çok iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum. İkisinin de cezalı olması kan kaybı takımımız için. Ama bu durumu telafi etmek istiyoruz. Onları aratmamayı umuyoruz. 

Küme Düşme Hattı
Şu an alt tarafla 7 puan gibi fark görünse de bu ligde puan farkı hemen kapanabiliyor. İlerisi için sıkıntı yaşamamak adına kendi sahamızda Balıkesir’e karşı kesinlikle kazanmak istiyoruz. 

Ozegovic’le Uyumu Hakkında
Dediğim gibi futbolcu için en önemli şey oynamaktır. Daha fazla şans bulursam bunların da artacağını düşünüyorum. Ben kendime güveniyorum, inanıyorum. 
 

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.