Bilgi Kirliliği Zarar Veriyor

Bilgi Kirliliği Zarar Veriyor

Bilgi Kirliliği Zarar Veriyor

Adanaspor'umuzda sezon başı var olan olumlu hava her geçen gün dağılırken, takımdan bir haber olan taraftar neye inanacağını şaşırmış bir şekilde. Geçmişe sünger çekip, geleceğe umutla bakmak isteyen ve Adanaspor'umuza dair olumlu hislerini kaybetmek istemeyen her Adanasporlu her geçen gün bir kez daha hayal kırıklığı yaşıyor.

Kulübün camiadan, şehirden kopuk ve habersiz bırakılması taraftar tarafından yıllardır en büyük eleştiri sebebi. Bu durumu çözmek yerine her geçen gün şehirden ve camiadan daha da uzaklaşan Adanaspor takımı için hergün ortaya yeni bir duyum atılıyor. Taraftar şaşkın ve çaresiz bir şekilde kime, neye inanacağını şaşırmış durumda. Bu anlamsız ve çözümü basit konuların çözülememesi de bilgi kirliliğine sebep oluyor. Bu kirliliğin zararını ise Adanaspor markası, Adanaspor renkleri görüyor. Taraftar kaçıyor, küsüyor, şehir umursamıyor ve sonsuz bir bataklığa doğru gidildiği hissi herkesin kalbini paramparça ediyor.

* * *

Sadece yaklaşık son 1 ayda çıkan dedikodular ve yanıtsız kalan sorular;

1-Tuzlaspor maçından sonra ne oldu? Tevfik ve Eren kadro dışı mı kaldı? Teknik Direktörümüz Yunus Murat Ceylan neden kulübün sosyal medya hesapları aracılığıyla Adanaspor taraftarına seslenmez ve gidip bu konularla ilgili çeşitli radyo ve sosyal medya ağlarında röportaj verir? Ceylan, bu konuyla ilgili "Kadro dışı yok, bir süre ayrı çalışmalarında fayda var" demişti. Bu tarz konularda olay ya siyahtır ya beyazdır, gri olmamalı, netlik olmalı.

2-Takım içerisinde bir huzursuzluk var diye Adanalı spor muhabirleri ve basın mensuplarının demeçleri, görüşleri mevcut. Taraftar sosyal medyada sezon başından bu yana değişen dengenin sebebini ararken, "Adanaspor'la kafayı yedik" diyor ve bu söz twitter'da Türkiye gündemine bile giriyorken, kulübümüzden ne bir açıklama, ne bir duyuru, ne bir birlik-beraberlik mesajı var... Hiçbir şey yok, kapılar kapalı, duvarlar soğuk...

3-Sezon başından beri ısrarla ve net bir şekilde taraftarın en büyük eleştirilerinden birisi de, başarılı Donkor-Evren tandemi neden bozuldu ve Hakan Çinemre'nin takıma monte edilmesi için Evren Korkmaz'a başarılıyken neden kesik atıldığı yönünde. Tabii ki takım içi dengelerden Teknik Direktörümüz Yunus Murat Ceylan sorumludur. Fakat, siz başarılı bir tandemi başarılı neticeler alırken değiştirirseniz, yerine koyduğunuz oyuncuyu da kurtlar sofrasına atmış olursunuz. Nitekim Hakan Çinemre'nin var olan düşük kredisi iyice bitmiş durumda...

4-Ergin Keleş konusunda durum nedir? Ergin takıma ağabeylik mi yapıyor? Sabote mi ediyor? Bir hafta kadro dışı, diğer hafta ilk 11'de? Açıklama yok, sorular cevapsız ve havada kalıyor.

5-Tevfik Altındağ kadro dışı mı? Sezona harika bir giriş yapan Tevfik, Tuzlaspor maçı sonrası kızağa çekildi. Sorun nedir bilinmez ama o maçtan sonra, kadro dışı kaldı, yedek kulübesinde oturdu, sonradan oyuna girdi vs ve şimdi Menemenspor maçı sonrasında kadro dışı olduğu konuşuluyor. Resmi bir açıklama? Ne yazık ki yok... 

6-Adanaspor'un basın sözcüsü yok mu ya da basın kanalları kapalı mı? Neden bu tarz söylemler fısıltı gazetesinde yayılıyor, neden spor muhabirlerinin kaynaklarıyla, Adanaspor personelleri aracılığıyla ya da futbolcu yakınlarıyla temas kurularak Adanaspor taraftarı bilgi almak zorunda bırakılıyor. Bu bilgilerin de ne kadar doğru olduğu muamma...

7-Belki de en önemli sorunlardan birisi teknik direktör meselesi. Teknik Direktörümüz Yunus Murat Ceylan, lisans konusunda dili döndüğünce farklı kanallar aracılığıyla lisans problemini anlatmaya çalışıyor ve fakat kulüp resmi bir şekilde tek bir açıklama yapmıyor. Kulüp doğru veya yanlış resmi bir açıklama yaparak bu konuyu kapatamaz mı? İyi veya kötü bir karar alınıp bu kararın kamuoyuyla paylaşılması belki de bu kadar konuşmayı bitirecek tek hamle. 

* * *

Bizler Adanaspor'umuzu canımızdan çok seviyoruz. Kulüp Başkanımız Bayram Akgül'e de geçmiş dönemde verdiği hizmetler için büyük saygı duyuyoruz. Hatalar olmuş olabilir, bunu kendisi de zaman zaman katıldığı canlı yayınlarda veya verdiği röportajlarda belirtiyor. Başkan kadar camianın belki de her ferdinin hataları var. Herkes kendi oranında hatalar yapmıştır. Fakat taraftarın hatasını düzeltebilecek yetki ve dirayeti Adanaspor Başkanı göstermelidir. Yol göstermeli, toparlayıcı olmalı ve geleceğe pencere açabilmelidir.

Geçmişten gelen bu sorunu çözmek, her Adanasporlunun birinci görevi olmalı. Bu iletişimsizlik sorunu çözülmeden başka sorunların çözüme kavuşmayacağına inanıyoruz. Adanaspor'u canından çok seven, evladından, anasından, babasından ayrı koymayan binlerce seveni varken, toparlayıcı, birleştirici bir yol izlenmelidir. 

Geçmiş dönemlerde bir çok defa benzer yol ayrılıkları yaşayan ve her defasında rüzgarı arkasına alarak, kenetlenerek bu tarz girdaplardan çıkan Adanaspor'umuz, bu girdaptan da çıkmayı başarabilir. Atılabilecek doğru ve kararlı adımların sonuna kadar arkasında duracak binlerce sevdalısı olan Adanaspor'umuza daha fazla yabancılaşmak istemiyoruz.

Konu ile ilgili forumda yapılan yazışma için tıklayın. 

 

Adanaspor.Org

Yorumlar (1)

  • Tiger
    Bu yönetimin birleştirici olması, vizyon sahibi olması mümkün değildir. Boşuna hayal kurmayalım. 15 yıldır neydi ki bundan sonra ne olsun.

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.