TARAFTARLARIMIZIN 9 YILLIK DAVASI SONUÇLANDI

TARAFTARLARIMIZIN 9 YILLIK DAVASI SONUÇLANDI

TARAFTARLARIMIZIN 9 YILLIK DAVASI SONUÇLANDI

2011-2012 sezonunda Konyaspor deplasmanında aldığımız galibiyet sonrası yaşanan olaylar sebebiyle mahkemelik olan taraftarlarımızın davaları sonuçlandı.  2-0 kazandığımız karşılaşmada çıkan olaylar için Konya 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 101 taraftarımız hakkında 2013 yılında görülmeye başlayan dava 9 sene sonra karara bağlandı.

32 ayrı oturum gerçekleştirilen davada mahkeme heyeti tarafından son duruşmada suçları sabit görülen 11 kişiye; 'kamu malına zarar verme' suçundan 10'ar ay hapis cezası verildi fakat kısa süreli hapis cezası 10 aylık taksitle ödenmek şartıyla 6000 lira adli para cezasına çevrildi.

Suç unsuru olarak geçen cep telefonu, bıçak, taş parçası, çakmak ve 10 kuruş adli emanette tutulurken, 6 adet lavabo musluğunun da 9 yıl sonra Konyaspor'a kulübüne iadesine karar verildi.

Ayrıca mahkumiyetlerine karar verilen taraftarlarımız 7 bin 602 lira da yargılama gideri ve Konyaspor’a 5 bin 900 lira da avukat ücreti ödeyecek. Ceza alan taraftarlarımız 7 gün içerisinde dilekçe vererek Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne karara itirazda bulunabilecekler.

Kaynak: Soner Kan

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.