EMRAH HOCA DERBİ ÖNCESİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

EMRAH HOCA DERBİ ÖNCESİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

EMRAH HOCA DERBİ ÖNCESİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU


Teknik direktörümüz Emrah Bayraktar, gündemimizdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalardan öne çıkanlar;

Keçiörengücü Maçı
Maçın geneline bakacak olursak, negatif tarafları da pozitif tarafları var. Rakibe fazla pozisyon vermedik. 1,5 pozisyonları var belki ama biz de topa sahip olamadık. Pas yapma noktasında, pas tercihlerinde problemler yaşadık. Bunların hepsi bir anda her şeyi değiştirebileceğiniz şeyler değil. Bazen elinizdeki oyuncuların özelliğine göre bir oyun tercih etmek zorunda kalıyorsunuz. Bazen oyuncu grubuna bir şeyleri öğretmek zaman ve süreç gerektiriyor. Bir penaltıyla mağlup olduk. Bir puanla dönmüş olsaydık moral motivasyon anlamında daha iyi olabilirdi.
 
Daha önce de konuşmuştum bunları, fazla gençlerden kurulu kadromuz var. Birçok oyuncumuzun henüz profesyonel maçı yok. Haftanın üç günü antrenmanları bölüyorum, sabah onlarla çalışıyorum. Genç takım antrenmanı yapar gibi, onları profesyonel ortama hazırlayabilmek için. 

Keçiörengücü Maç Tercihleri
Aslında Furkan’la başlamayacaktık, Ergin’le başlayacaktık. Ama rakip takım özellikle merkezdeki oyuncularıyla beklerin koşularıyla üçüncü bölgeye giren oyuncular. Bunu karşılamak gerekiyor. Furkan da daha önce o pozisyonda oynamıştı. Papa’yı oynatabilirdim ama ilk profesyonel maçında aslanların önüne atmak istemedim, böyle bir maça hazırlamadan koymak istemedim, koruyucu içgüdüyle davrandım. Kendimi korumak isteseydim Papa ile başlardım. 

Penaltı Kararı
Hakem maçtan sonra “Hocam kusura bakma, hakkını helal et” dedi. Bunlar tabii havada kalan sözler. Ayaktan seken topun nereye gideceğini kim nereden bilir, ellerimizi arkamıza alsak bile çarpabiliyor, kollarımız da vücudumuzun bir uzvu maçtan önce söküp bırakamıyoruz. Bu konularla ilgili standart bir kural yok. Kural maçtan maça farklı yorumlanıyor, bir pozisyon her maçta aynı yorumlansa sorun olmaz. Yine de bir maçı tek bir penaltı üzerinden değerlendirmek doğru değil. 

Adana Derbisi
İki takım yıllardır bir rekabet içinde. Ebedi dostluk, ezeli rekabet. İki takımın bütçesine, sıralamadaki yerine bakmaksızın iki takım da kazanmak isteyecektir. Bizden daha yüksek bütçeli, daha fazla kariyerli oyuncuları olabilir ama bu, maça teslimiyet duygusuyla çıkacağımız anlamına gelmez. Onları zor bir maç beklediğini söyleyebiliriz. Benim Adana’daki ilk derbi heyecanım. Yönetimleriyle, taraftarlarıyla, futbolcularıyla, herkes için bu heyecanı yaşamak güzel.  Ayrıca bir anlamı daha olacak maçın, yeni yapılan statta oynanacak olması, daha farklı bir hava katıyor. 

Rakibin ekonomik durumunu bir bahane olarak ortaya koyacak değiliz. Sokaktan da 11 tane oyuncu toplasak Adanaspor formasını giydirsek sahaya çıkar elimizden gelen özveriyle oyunumuzu oynarız.  

Yeni Stadyum
Perşembe günü yeni statta antrenman yapacağız. Kulübümüzden yetkililer gitti, pek pozitif konuşmadılar zeminle ilgili. Oynanıp oynanmaması bizim elimizde değil ama oraya kadar gittiysek, hazırlıklar oraya göre yapıldıysa durumda pek değişiklik olacak gibi görünmüyor. 
 

Yorumlar (0)

Yorum Yapın

Yorum Yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.